Organisatiebureau Plan Effect
Organisatiebureau Plan Effect
Organisatiebureau Plan Effect
previous arrow
next arrow

Hybride events

Hybride events zijn de uitkomst!

Een combinatie van live en Online. De uitkomst om in deze tijd informatie en ideeën te wisselen met vakgenoten, achterban, collega’s of andere groepen mensen. Vooral in deze tijd waarin we te maken hebben met 1,5 meter afstand en er geen grote bijeenkomsten worden georganiseerd is een hybride evenement de oplossing.

Wat houdt een hybride evenement in?

Hybride is een combinatie tussen een live en online event. Voor een hybride evenement ben je o.a. audiovisuele middelen en digitaal platformen nodig om de content op de delen, denk bijvoorbeeld aan een app, website of livestream. Met camera’s word de spreker in beeld gebracht, via een beveiligd platform kan de livestream worden gedeeld met het publiek. De livestream kan bijvoorbeeld op Youtube of Facebook worden ingezet. Daarnaast zijn er ook diverse platforms die speciaal gebouwd zijn voor online streaming.

Wanneer u de interactie zoekt met uw publiek zijn er ook diverse mogelijkheden om dit te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld met een Zoom-Call, hierop kan een groot overleg worden gehost!

Door te kiezen voor een hybride evenement worden elementen die normaal live worden gedaan omgezet tot digitale varianten. Zo kunt u alsnog de gewenste boodschap delen in tijden dat events minder ‘normaal’ zijn.

Waarom een hybride event?

Bij een hybride evenement is er interactie tussen spreker en deelnemer. Bij een volledig digitaal evenement is er geen mogelijkheid om de dialoog aan te gaan. Bij een hybride event is er het live aspect, mensen kunnen direct reageren en dit kan de organisatie/spreker direct meenemen in het verhaal en evenement.

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een hybride evenement. Bijvoorbeeld om betrokkenheid en of participatie te genereren. Mensen zullen zich niet verbonden voelen als er alleen online sessies zijn. Daarin mis je de interactie, ook de spanningsboog van de kijker is maar beperkt waardoor ze sneller zullen afhaken. Als men echt onderdeel is van het evenement dan is er veel meer betrokkenheid.

Een ander geroot voordeel van een hybride event is de data die er uit voortvloeit. Je weet precies wie wat heeft bekeken en hoe lang zij bepaalde sessies hebben gevolgd. Deze informatie is weer interessant voor een opvolging na je evenement. Ook kun je hierdoor makkelijker inspelen op de interesses van de deelnemers.

Interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden om een Hybride event te organiseren. Neem dan gerust contact op met ons bureau!